Comunicat de presa

LANSARE DE PROIECT INTERDISCIPLINAR “SPATII SIGURE”

Comunitate interdisciplinară de specialiști  lansează proiectul “Spaţii Sigure” / “The Safe Interior Project”www.safe-interior.com

Luni, 4 Mai, 2020, în perspectiva relaxării măsurilor generate de Starea de Urgentă și în conditiile întoarcerii la lucru, se lansează on-line Proiectul interdisciplinar “Spaţii Sigure” / “The Safe Interior Project”.

Titlul Proiectului: Spatii Sigure: Strategii de proiectare pentru îmbunătăţirea siguranţei spaţiilor educaţionale și de birouri pe durata epidemiilor virale

Acest proiect studiază și dezvoltă metode de îmbunătătire prin proiectare a siguranţei sănătăţii utilizatorilor clădirilor de birouri și de învătămant, pe durata epidemiilor precum Covid-19 și gripa.
Această actiune a fost declanșată de lipsa normelor de proiectare în domeniu, și de necesitatea unui set robust de linii directoare pentru (re)amenajarea și redeschiderea birourilor și în viitor a școlilor, după vârful pandemiei de Covid-19.  

Proiectul este non-profit, toţi membrii echipei lucrȃnd la acest proiect pro bono. Proiectul este realizat cu sprijinul firmei “Vlad Simionescu & Asociaţii Arhitecti”.

Obiectiv Principal: Dezvoltarea unui set de linii directoare pentru amenajările interioare si pentru remodelările spatiilor educationale si de birouri cu scopul prevenirii și reducerii răspȃndirii virusurilor.

Sef de Proiect: Dr.Arh.Raluca Buzdugan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: