Politica Biroului Curat

Ce este politica de biroului curat și cum ar trebui locul dumneavoastra de lucru sa arate?

Este destul de simplu: vă amintiți de prima zi la birou? Nimic pe masă, în afară de computer. Fără hârtii, fără agrafe de hârtie, fără post-it-uri, fără dosare. Doar un birou curat!

Tips to Declutter Your Desk and Work Space | Shape
ExperienceInteriors/Getty Images

Există o dezbatere continuă despre ce tip de birou crește bunăstarea angajaților și eficiența acestora: biroul spartan cu stații curate și îngrijite sau spațiul personalizat, unde un angajat își organizează biroul ca „acasă”. O parte va susține că un birou curat reduce stresul oferind confort vizual și un mediu ordonat, cu fiecare obiect într-un loc precis, în timp ce cealaltă parte va argumenta că o politică de curatare a biroului poate deveni opresiva, pierzandu-se prea mult timp pentru a face ordine și curățenie.

Starea de bine în birou avea, de obicei, accesul pus pe confort și fericire, cu toate acestea în timpul epidemiilor, regulile mai stricte legate de sănătate  ne obliga la prioritati diferite: politica unui birou curat va contribui la asigurarea unei calități superioare a aerului (mai puține obiecte inseamna mai puțin praf și substanțe volatile), mai puține obiecte purtatoare de germeni și ușurința mai mare de curățare și dezinfectare.

Pentru a limita și mai mult răspândirea germenilor, se vor putea stabili stații de sterilizare pentru obiectele mici, cum ar fi: telefoanele mobile, cheile, stilourile ș.a. Aceste aparate de sterilizare nu reprezinta o investitie mare pentru un birou. Ele sunt pe piață de ani buni, fiind utilizate în principal în spa-uri, coafuri și saloane cosmetice pentru sterilizarea instrumentarului specific.

Pentru a implementa politica biroului curat, compania va avea nevoie de un regulament ferm prin care să solicite tuturor angajaților să lase biroul curat la sfârșitul zilei de lucru. In acest scop companiile vor avea nevoie de mai multe dulapuri de depozitare, metode bune de arhivare, tocătoare de hartie și coșuri de gunoi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: