Blog RO

CINE SUNTEM

Suntem o echipa de profesionisti care cauta strategii de proiectare care sa limiteze raspandirea infectiilor virale. Cercetam in aceasta faza in special acele masuri care pot fi luate in cladirile de birouri si de invatamant.

LANSARE CARTE

Titlu Volum: SPAȚII SIGURE 2(m)-020Decembrie 2020, București, RomaniaISBN 978-973-0-33517-0 Editor Volum: Raluca Buzdugan Autori: Raluca Buzdugan, Yvonne Toader, Lawrence S. Ng, Cerasella Crăciun,Gaby Schwartz, Alexandru Cherteș, Mihnea Buzdugan, Dan T. Simionescu,Maya Simionescu, Arina Cadariu, Vlad Simionescu Vizualizare carte Volumul Spații Sigure 2(m)-020 este rezultatul unui proiect multidisciplinar în care au fost studiate și dezvoltate metode de îmbunătătire prinContinue reading “LANSARE CARTE”

Cu mȃînile curate

Ȋntr-o clădire de birouri, punctele care sunt cel mai des atinse de un număr mare de oameni sunt: Tastaturi sau ecrane pentru controlul accesului Clanţe și mȃnere uși Butoane ascensor Balustrăzi scări Robineţi Dozatoare care funcţioneaza cu apăsare Ustensile folosite în comun: perforatoare, capsatoare, bureţi tablă Aparate folosite în comun: copiatoare, printere, plotter, telefoane RechiziteContinue reading “Cu mȃînile curate”

Cum ne relaxăm?

O categorie specială de spații din cadrul clădirilor de birouri moderne o constituie spațiile de relaxare și de socializare. Ele au apărut la începutul anilor 2000, ca rezultat al studiilor care arătau că productivitatea și creativitatea angajatilor crește dacă se simt confortabili, sunt relaxați, socializeaza si pot include în activitatea zilnică pauze de “joacă”. OricareContinue reading “Cum ne relaxăm?”

Gradinile, terasele, spatiile in aer liber – un avantaj pe durata epidemiilor

Cu ocazia acestei epidemii, am resimtit cu totii cat de importante sunt spatiile cu ventilatie naturala, balcoanele, gradinile. In aer liber, cu conditia pastrarii distantei, transmiterea bolilor este mult redusa. In plus, mutarea a cat mai multe activitati in aer liber, elibereaza o cantitate importanta de resurse financiare si energetice consumate in incalzirea/racirea si ventilareaContinue reading “Gradinile, terasele, spatiile in aer liber – un avantaj pe durata epidemiilor”

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anunta

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti ne anunta ca a preluat informatiile din proiectul nostru si le-a transmis catre inspectoratele scolare locale. Un pas inspre pregatirea de functionare in siguranta a scolilor! Adresa lor mai sus. Speram ca aceste informatii sa fie preluate curand si de scolile din restul tarii. Inceperea cursurilor in siguranta este importantaContinue reading “Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anunta”

Comunicat de presa

LANSARE DE PROIECT INTERDISCIPLINAR “SPATII SIGURE” Comunitate interdisciplinară de specialiști  lansează proiectul “Spaţii Sigure” / “The Safe Interior Project”www.safe-interior.com Luni, 4 Mai, 2020, în perspectiva relaxării măsurilor generate de Starea de Urgentă și în conditiile întoarcerii la lucru, se lansează on-line Proiectul interdisciplinar “Spaţii Sigure” / “The Safe Interior Project”. Titlul Proiectului: Spatii Sigure: StrategiiContinue reading “Comunicat de presa”

Ascensoarele și contaminarea

Una dintre zonele cu risc ridicat de contaminare din clădirile de birouri este cabina liftului. Aceasta prezintă multiple probleme: 1. Dimensiunea limitată a cabinei și, ca atare, sederea in la distanța foarte mică de alte persoane, în special în timpul orelor de vârf 2. Ventilația slabă a cabinei 3. Panoul tactil sau butonul de comandăContinue reading “Ascensoarele și contaminarea”

Politica Biroului Curat

Ce este politica de biroului curat și cum ar trebui locul dumneavoastra de lucru sa arate? Este destul de simplu: vă amintiți de prima zi la birou? Nimic pe masă, în afară de computer. Fără hârtii, fără agrafe de hârtie, fără post-it-uri, fără dosare. Doar un birou curat! Există o dezbatere continuă despre ce tipContinue reading “Politica Biroului Curat”

Ușile și germenii patogeni

Ușile (clantele) reprezinta suprafata pe care o ating cele mai multe persoane care intra/ies dintr-un spatiu. Ușile principale de intrare și cele de toaletă se află în zona cu riscul cel mai mare de contaminare prin atingerea clantelor. Pentru a limita transmiterea germenilor prin atingerea mânerelor, există mai multe opțiuni bazate: 1) pe reducerea contactuluiContinue reading “Ușile și germenii patogeni”


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: